Emil drømmer om en vild karrierevej

13-årige Emil Unnerup er født med benzin i blodet. Siden han var 6 år, har han vredet gashåndtaget i bund på speedwaycyklen. Den talentfulde speedwaykører har vundet flere DM-titler i sin unge karriere, der i år toppes med en udtagelse til det danske ungdomslandshold og store løb i ind- og udland.

Emil Unnerup drømmer om en karriere som professionel speedwaykører. Ambitionerne er tårnhøje, og det unge speedwaytalent arbejder stålsat på at indfri sine mål. I 2024 handler det om at kvalificere sig til verdens- og europamesterskabet, gøre en god figur på ungdomslandsholdet og vinde en masse løb på 85cc og 250cc.

- Jeg elsker farten, spændingen og adrenalinkicket. Når jeg sætter mig op på speedwaycyklen, handler det kun om én ting. At komme først over målstregen. Jeg elsker at vinde og hader at tabe. Det bedste er at lave en fed overhaling eller komme hurtigst ind i første sving og så ellers bare smække døren i, så de andre ikke kan overhale mig, fortæller Emil Unnerup.

Emil udtaget til landsholdet i speedway

Han er i år blevet belønnet for de utallige træningstimer på speedwaybanerne og i fitnesscentret.

- Jeg blev overrasket og meget glad, da den danske landstræner, Erik Gundersen, kontaktede mig og fortalte, at jeg skal køre for ungdomslandsholdet i 2024 på 85cc og 250cc.

- Det er stort, og jeg glæder mig til at udvikle mig og tage imod en masse god erfaring fra den mangedobbelte verdensmester til landsholdssamlingerne og til løb i både Danmark og i udlandet, siger Emil Unnerup ydmygt men stolt.

Emil Unnerup rykker i år en klasse op og skal prøve kræfter med 250cc. Her vil han skulle køre flere ture over bæltet til Sverige og sydover til Italien og Polen for at deltage i løb og træningslejre.

I løbet af vinteren har forberedelserne til sæsonen derfor været mange.

- Vi har blandt andet brugt vinteren på sponsorsøgning, opbygning af to nye maskiner, tur til England for design af køredragt og andet udstyr, en masse tid hos mekaniker og tuner for ny læring, rigtig mange træningstimer på cyklen og på svømmeholdet hver mandag og onsdag samt træning hos FysioPlan i Vejle for at komme godt ud på den anden side, efter et voldsom styrt tilbage i maj, hvor Emil brækkede sit bækken for anden gang, fortæller Tina Unnerup.

Team Unnerup 0129

Nye spændende udfordringer venter

Kroppen er nu fit og klar på nye spændende udfordringer.

-Jeg glæder mig helt vildt og kan dårligt nok vente med at komme i gang med sæsonen. I år skal jeg køre med i to klasser. Jeg skal også køre 85cc 1. division for Holsted Speedway Klub, hvor jeg også skal køre mange løb. Så jeg og mit team får et meget travlt år. For alle mine 250cc løb vil foregå nær Stockholm eller Polen, fortæller Emil Unnerup.

Nogle skoledage vil derfor blive byttet ud med tusindvis af kilometer med hygge og lektielæsning på landevejene.

- Det har været en stor oplevelse at være med på Emils udviklingsrejse. Han har været meget igennem som speedwaykører. Der har været de fede sejre, og der har været kampe, der sku tages. Emil har været så sej i modgangen, hvor hans utrolige vilje har fået ham igennem situationerne, når tingene ikke lige lykkedes, fortæller Tina Unnerup stolt.

Team Unnerup 0122

Jagten på sponsorer intensiveres

Emil Unnerup har lige fra starten selv været aktiv i jagten på sponsorer, der vil støtte ham i hans talentudvikling og på hans vej mod at nå sine mål og drømme om at køre guldet hjem til Danmark. Sammen med sin mor, Teamleder Tina Unnerup, har han stemt i hundredvis af dørklokker. Han har vundet mange virksomhedsejeres hjerter men også fået et utal af hårde afslag.

-  Vi er meget taknemmelige for de sponsorer, der har støttet Emil gennem flere år, men vi må også erkende, at vi skal have flere med på holdet, hvis Emils drømme ikke skal dø, fortæller Tina Unnerup, der håber på, at flere virksomheder vil støtte op om individuelle idrætsudøvere.

- Det er hammersvært at finde sponsorer til individuelle sportsgrene. Det er alt afgørende, hvis vi også i fremtiden vil forkæles af atleter så som Vicktor Axelsens, Holger Runes og Nicki Pedersens sejre på de største arenaer, mener Tina Unnerup.

Emil tager gerne en tørn for sponsorerne

Emil Unnerup, teamleder Tina Unnerup, mekaniker og bedstefar Ellis Unnerup og resten af familien Unnerup bruger et utal af timer på speedwaysporten. I marts går det for eksempel løs med en stor oplevelse på en træningslejr i Italien, hvor Emil Unnerup er inviteret til at træne med og køre løb mod nogle af de bedste kørere i hans aldersklasse.

Men udover træningslejre i udlandet, løb og træning skal der også være tid til at være en helt almindelig 6. klasses dreng med lektier og legeaftaler, ligesom familien også bruger mange timer på at pleje sponsorerne.

- Jeg er meget glad for de sponsorer, der støtter mig, og hvis jeg kan, vil jeg rigtig gerne hjælpe dem. Jeg har for eksempel delt 500 flyers ud, pakket juleposer til socialt udsatte familier, pakket og delt nytårsmenuer ud, stået model og serveret mad til håndboldkampe.

- Vi deler også sponsorernes opslag på sociale medier, og i år skal jeg hjælpe en af mine sponsorer, der har en pølsevogn til en event. Det er min måde at sige tak på, fortæller Emil Unnerup, inden han igen sætter kursen mod den ovale grusbelagte speedwaybane, og det han elsker mest af alt i livet. Farten og sejrene på speedwaycyklen.

Læs mere om Emil og Team Unnerup Racing og se, hvordan du kommer med på holdet som sponsor for et af Danmarks største speedwaytalenter.

Bliv Sponsor i Team Unnerup Racing

Kontakt Team Unnerup Racing

Tina Unnerup
Tina Unnerup Teamleder